11 september 2017

Met €600.000 is gepersonaliseerd kankeronderzoek stap dichterbij!

Ondanks barre omstandigheden was Stelvio for Life groot succes

Een uitdaging die collega Richard de Lange en zijn vijftienjarige dochter Dieke niet snel zullen vergeten! Zaterdag 2 september vond onder barre omstandigheden de 6e editie van Stelvio for Life plaats. Meer dan 300 deelnemers startten om half tien hardlopend, fietsend of wandelend aan het parcours dat vanwege de zware sneeuwval en kou was aangepast. Voor de veiligheid werd besloten tot een keerpunt na 13 km op 2147 meter hoogte. Hierna begon voor de deelnemers een afdaling, in tegenstelling tot de oorspronkelijke editie die finisht na 21,1 km op 2758 meter hoogte. De afstand werd hierdoor verlengd naar 26 km en zowel de start als de finish vonden plaats op het dorpsplein in Bormio.

Bijna € 600.000 zamelden de deelnemers bij elkaar voor gepersonaliseerd kankeronderzoek. En dit bedrag gaat ook daadwerkelijk voor de volle 100% naar het onderzoek. Prof. Dr. Emile Voest (AVL), Prof. Dr. Henk Verheul (VUmc) en Prof. Dr. Edwin Cuppen (UMC) - verbonden aan het Centre for Personalized Cancer Treatment (CPCT) - kregen de cheque van maar liefst € 572.485,73 diezelfde avond nog in Italië uitgereikt. “Zonder Stelvio for Life geen CPCT dat wereldwijd tot de top van gepersonaliseerde kankerbehandeling behoort” aldus medisch oncoloog Emile Voest die alle deelnemers, supporters, sponsors, donateurs en vrijwilligers bedankte voor hun bijdrage aan het ingezamelde recordbedrag van deze editie.

Richard en Dieke zijn extreem dankbaar voor alle donaties, samen maar liefst ruim € 4.200! Naast de MBO-donatie van Brink Groep sponsorden ook familieleden, vrienden, bekenden hen en werden ze aangenaam verrast door de vele persoonlijke donaties van Brink Groep-collega’s. Hierdoor konden ze aan deze uitdaging deelnemen en ervoor zorgen dat gepersonaliseerd kankeronderzoek weer een stapje dichterbij komt. “Het heeft ons zingeving én extra energie gegeven. En ja, de passie voor de bergen is weer is onvoorwaardelijk…” aldus een nagenietende Richard.

CANCER, WE ARE TAKING IT PERSONALLY