30 oktober 2018

KRACHTVOER #2 2018 Vitale Werkomgeving

Op 23 oktober jl. vond de meest recente krachtvoersessie plaats in het Stadhuis van Eindhoven. !MPULS organiseert net als vorig jaar meerdere van dit soort sessies om ideeën, innovaties en inspiratie op te halen uit de markt en zo mogelijk toe te passen in ons project. Het onderwerp van deze sessie was ‘Vitale Werkomgeving’.

De gemeente faciliteert en ondersteunt de stad en haar inwoners met een gezamenlijk doel: Eindhoven beter en sterker maken. Daar hoort een passende en energieke omgeving bij voor de medewerkers van de gemeente. In die omgeving vinden nu grote veranderingen plaats dus een passend moment om samen met experts, innovators en medewerkers na te denken over een optimale inrichting.

Er lopen al veel initiatieven vanuit de gemeente om een vitale werkomgeving te creëren en te borgen. Dit is echter bij uitstek een dynamisch proces. De werkomgeving is onderhevig aan veranderingen, in de fysieke omgeving maar ook door de veranderende behoeften en samenstelling van de gebruikers. Tijd om inspiratie op te halen bij elkaar en uit de markt!

Mark Mieras trapte de sessie af met een presentatie over de bijdrage van de omgeving op onze werkomgeving. Een inspirerende en interactieve sessie over hoe de hersenen zich gedragen bij oa. orde, chaos, beweging, samenhang, individualiseerbaarheid en natuurlijkheid. De presentatie gaf niet alleen nieuwe inzichten, maar vooral ook een wetenschappelijke onderbouwing van een aantal zaken waarvan we al weten dat het invloed heeft op prestatie.

De huidige initiatieven ten behoeve van de vitale werkomgeving werden door de gebruikers toegelicht waar de experts en innovators op aanhaakten. De interactie verliep heel natuurlijk en was bijzonder energiek. Het heeft absoluut tot nieuwe inzichten geleid. Dank aan Wilma Wouters (Vitalavie), Mirjam de Keizer (Get Lemon), David Menkveld (Colliers International), Peter van Diest en Nicole van Leeuwen (Vepa) en Jos van der Hulst en Henk Rovers (de Klerk). !MPULS geeft energie!

Over KRACHTVOER

KRACHTVOER is een open platform waarbij het draait om vernieuwing en ontwikkeling. We gaan om tafel met innovatieve marktpartijen die op dit moment concreet bezig zijn met gelijksoortige vraagstukken. Het concept is onderdeel van het project ‘Slim Verduurzamen Gemeente Gebouwen’ waarin Gemeente Eindhoven en !MPULS de komende 10 jaar schouder-aan-schouder werken om zeven gemeentelijke panden slim te verduurzamen. Recent zijn we gestart met de renovatie van de Stadstoren. Later volgen o.a. Mercado, het Stadhuis, het NRE-gebouw en Van Abbe Museum. We streven onder andere naar 95% circulair en 100% gasloos.

Meer info over KRACHTVOER sessies die zijn georganiseerd:

Lees het complete verhaal op impulsgeeftenergie.nl ›