High Tech Campus

Opdrachtgever: Philips Electronics Nederland BV

De High Tech Campus Eindhoven wordt in de volksmond ‘de slimste km² in Nederland’ genoemd. Niet gek want hier werken meer dan 125 innovatieve bedrijven en instituten en zo’n 10.000 hoogopgeleide onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers.

De oprichting en de continue groei van de campus zijn het resultaat van de inspanningen van verschillende partijen waaronder Philips Electronics Nederland. Philips werkte zelf aan haar toekomst door de realisatie van 20 gebouwen op zo’n 100 hectare grond. Daarbij werd 145.000 m² BVO gerealiseerd, 9 parkeergarages, een sport- en recreatiecentrum en een facilitaire strip. Naast het groene parkachtige karakter zijn tal van duurzame maatregelen geïmplementeerd. Brink Groep werd door Philips benaderd om project- en procesmanagement, kostenmanagement en het houden van toezicht op zich te nemen.

Coördinatie tussen deelprojecten

De projecten omvatten - naast diverse nieuwbouwprojecten - verschillende renovatieprojecten. Philips liet Brink Groep een breed scala aan werkzaamheden coördineren en begeleiden. Hierbij was niet alleen het formuleren en realiseren van de totale huisvestingsbehoefte belangrijk. Ook het project- en kostenmanagement van de diverse (deel)projecten waren onontbeerlijk voor een optimaal eindresultaat.

Neem voor meer informatie over High Tech Campus contact op met

Peter Timmermans 06 51 25 62 92 p.timmermans@brink.nl