3.000 FTE van De Nationale Politie herhuisvesten in 3 nieuwe panden

Opdrachtgever: Nationale Politie

De omvangrijke veranderingsoperatie ‘De Nationale Politie’ is op 1 januari 2013 van start gegaan. Er moesten 27 organisaties worden omgevormd naar 12 (10 regionale eenheden, 1 landelijke eenheid en 1 bedrijfsvoering eenheid). Het Politie Diensten Centrum (PDC) van de Nationale Politie wordt gecentraliseerd ten behoeve van een effectievere en efficiëntere ondersteuning van de operatie. Dat betekende herhuisvesting van 3000 FTE in drie nieuwe panden. Brink Groep is namens de directie Facility Management (FM) projectverantwoordelijk en adviseert en begeleidt de Politie bij de selectie van de nieuwe panden.

In het eerste kwartaal 2015 huurt de politie 29.500 m2 in Rotterdam, Zwolle en Eindhoven. Op 12 april 2017 is het eindelijk zover. Na de opening van de Politiedienstencentra (PDC’s) in Eindhoven en Zwolle is nu ook het nieuwe Politiedienstencentrum in Rotterdam feestelijk geopend.

Integrale adviezen en begeleiding

Brink Groep werkte integraal aan deze prachtige opdracht. Zo is Brink Management / Advies projectverantwoordelijk namens de directie FM van de Nationale Politie. Zij geeft dagelijkse invulling aan het procesmanagement van dit strategisch project en ze zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de business case; het verwerven van de huurlocaties en de besluitvorming eromheen.

De kostendeskundigen van Kontek analyseerden de bouw-, investering- en exploitatiekosten en maakten samen met Brink Management & Advies een Quick-Scan van de duurzaamheidsambities. Innvire begeleidde de inpassingstudies en gaf een review op huisvestingsconcept van de Nationale Politie.

Neem voor meer informatie over de Nationale Politie contact op met:

Richard de Lange 06 51 14 68 75 r.de.lange@brink.nl