Brightlands Center Court

Eén van de bekendste broedplaatsen voor innovatie in Nederland is de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Op 16 november 2016 werd ‘Center Court’ als belangrijk onderdeel van de campus geopend. Dit centrale gebouw is de bruisende ontmoetingsplek en het visitekaartje van de campus. We zijn trots dat we vanaf het eerste moment als Brink Groep betrokken waren bij deze mooie ontwikkeling. De planning rondom Center Court was strak en op zijn minst ambitieus. Een goede en intensieve samenwerking met alle betrokken partijen was nodig om deze planning te halen. Niet alleen het ontwerp van het Center Court is tot stand gekomen in een bijzonder kort tijdsbestek, ook de realisatie heeft buitengewoon snel plaatsgevonden. En dat voor een niet alledaags gebouw.

De mix van functies in het gebouw zorgt voor een continue dynamiek. Center Court biedt diverse ontmoetingsfuncties voor alle campusbewoners. In het gebouw, ruim 18.000 m2, bevinden zich onder meer een campusrestaurant, een grand café, een conferentiecentrum inclusief auditorium voor 300 personen, sportfaciliteiten en een ondergrondse parkeergarage voor bezoekers. Bovendien biedt Center Court huisvesting aan de Campusorganisatie, onderwijsruimten en laboratoria voor zowel Maastricht University als Chemelot Innovation & Learning Labs (CHILL) en kantoren voor DSM Innovation Center.

Bekijk de timelapse van de nieuwbouw 'Brightlands Center Court'

Betrokkenheid Brink Groep

Brink Groep heeft in de volle breedte aan dit project gewerkt. Brink Management / Advies heeft het leeuwendeel op zich genomen bij het opstellen van het ambitiedocument en de programma’s van eisen en bijbehorende kostenramingen. Zusterbedrijf Kontek is bij de kostenramingen ondersteunend geweest. Brink Management / Advies werkte tevens aan onder andere de business cases, het formuleren van het huisvestingsconcept voor de gebruikers – op basis van een door innvire uitgevoerde analyse naar werkdynamiek (WPA) -, het projectmanagement, het verzorgen van de aanbestedingen waarvan vele Europees (architect, uitvoerende partij, losse inrichting, audiovisuele middelen), het aansturen van de adviseurs, directievoering en toezicht tijdens de bouw. Gedurende het project werd softwareondersteuning van Ibis gebruikt, onder andere IBIS4budget.

Bekijk het verhaal van onze Brightlands-opdrachtgever Hans Gaalman

 

Publicaties

Openingsmagazine Center Court - Brightlands Chemelot Campus

Dé plek waar passie, kennis, ondernemerschap en talent elkaar ontmoeten. Ter gelegenheid van de officiële opening van Center Court in juli 2016, verscheen dit magazine over dit bijzondere en duurzame project. Op het kruispunt van vele routes gelegen, vormt Center Court het middelpunt van de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.

Lees de volledige publicatie ›

Brightlands Chemelot groeit uit zijn jas

Na een voorzichtig begin raakten vanaf 2012 de zaken in een ware stroomversnelling. Toen sloegen DSM, provincie Limburg en Maastricht University de handen ineen om van de campus een succes te maken. Campus-ceo Bert Kip spreekt zelfs van een ‘groot succes’. Maar die groei mag nooit ten koste gaan van de veiligheid. Mede om die reden wordt de management- en ontwikkelorganisatie van de campus zoveel mogelijk in eigen hand gehouden. Verder werken Kip en zijn meer dan 50 medewerkers ook nauw samen met de vastgoedadviseurs van Brink Groep bij de herontwikkeling en uitbreiding van de campus.

Lees de volledige publicatie ›

Neem voor meer informatie over Brightlands Center Court contact op met:

Erwin Verkooijen 06 22 93 92 18 E.Verkooijen@brink.nl